Crispy Chicken Sticks med hummus og chili-olje
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Legg tørkede kikerter i bløt over natten. Hell så av vannet og skyll de godt. Kok opp kikertene i en kjele med kaldt vann i ca. 1 time. Tilsett litt salt etter ca. 45 min. Tekk så kjelen av varmen og la de stå å avkjøle seg i vannet. Når det er romtemperert kan du sile de fra kokevannet (ikke kast vannet).
Skjær bunnen av hvitløken og ha litt olje og kvernet pepper over. Pakk hvitløken inn i sølvpapir og bak de i oven på 150 grader i ca 20-30 minutter, eller til de er myke helt igjennom.
Ha de kokte kikertene i en hurtighakker, tilsett den bakte hvitløken, tahini, olivenolje og ferskpresset sitronsaft. Tilsett så en tynn stråle med kokevannet fra kikertene og kjør til du får ønsket konsistens. Smak til med salt.
Lag en olje på chili flakes og røkt paprika. Varm forsiktig litt olivenolje i en gryte med de tørkede krydderiene og la de trekke i oljen. Avkjøl og ha oljen over på en flaske.
Stek kylling sticksene i en varm panne med litt naturell olje. Ha i en klatt smør helt på slutten og la det bli nøttebrunt før du tar de ut av pannen.
Dryss gjerne hakket bladpersille eller koriander over retten, det gjør seg godt sammen med de syltete fefferoniene.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl