salsa tre styrker
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Crispy red hot wings(chilli challenge)

15 min | God og lettlaget

Ingredienser

600 g
Kylling red hot wings
3 dl
Hot saus
100 g
Smør
50 g
Blåmuggost
1.5 dl
Creme fraiche
2 dl
Yoghurt
Lime
1.5 dl
Rømme
hvitløk
blad persille
koriander
sesamfrø
vårløk
sprøstekt hvitløk

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Lag din dine egne hot sauser eller velg ut noen god hot sauser med stigende styrke. Varm opp sausen i en kjele på middelsvarme, rør inn 50–100gram smør. Pass på at sausen ikke koker etter du har rørt inn smøret.

Varm opp kylling vingene i oven etter anvisningen på pakken, ha de så ut i en liten bolle og hell sausen over vingene og rør forsiktig rundt så alle vingene har blitt dekket. 

Et godt tips er å variere med tilbehøret til vingene slik at du kan skille de forskjellige styrkene fra hverandre. Lag gjerne også en dipp til hver type.

Blåmuggost dipp:

Rør ut 50 gr av en kremtet blåmuggost i 1,5 dl creme fraise, ha i hakket bladpersille og stang selleri i små terninger. Server gjerne stenger av stangselleri ved siden av vingen også.

Yoghurt og lime dipp:

Pisk opp 2 dl med en gresk naturellyoghurt, smak den til med saften av en lime og masse kvernet sort pepper, avslutt med å rive lime-zest på toppen før servering. Server gjerne noen limebåter til vingene. 

Hvitløksdipp:

Kutt bunnen av en hvitløk av og legg den i litt folie med litt olje og bak den i ovnen i 1,5 -2 timer på 150grader, eller til alle feddene er gylden og møre. Klem så ut alle feddene i en bolle og bland inn 1,5 dl rømme, og hakket koriander. Server gjerne med staver av agurk.

Garner de ferdige hot wingsene med masse digg tilbehør før du serverer. Sprøstekt hvitløk, ristet sesamfrø, finhakket vårløk, og hakkede urter.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5