Glutenfritt nanbrød
min |
Ingredienser
1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
kikertmel
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
løkfrø til topping
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Løs opp gjær i 1 ss lunkent vann, tilsett sukker og la det stå i 5 minutter.
Bland mel, gjærblandingen, salt, bukkehornkløver og væske til deig. Vend i olje til slutt slik at deigen blir smidig. Pensle litt olje rundt deigen, og sett den lunt til heving i 30 minutter.
Form deigen til boller, dryss på litt mel og kjevle ut nan forsiktig. La de stå i 15 min
Pensle med kefir og dryss på løkfrø, steke i ca. 4 minutter på 250 grader midt i stekeovnen.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5