Gravet eggeplomme
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gravet eggeplomme er en smakstilsetning som kan brukes til nesten alt fra iskrem til tartar.
Slik gjør du
Bland sammen salt og sukker og ha halvparten over på et fat som er stort nok til at ikke eggeplommene vil røre hverandre.
Bruk baksiden av en skje og lag seks groper i salt- og sukkerblandingen som eggeplommene skal ligge i.
Skill eggeplommen fra hviten og legg de forsiktig ned i gropene.
Bruk resten av salt- og sukkerblandingen til å dekke eggeplommene.
La det stå i kjøleskap i 24 timer.
Ta eggeplommene ut av blandingen og skyll de i kaldt vann.
Sett ovnen på varmluft på 50 grader i ca. 4 timer til de er helt tørre.
Brukes som smakstilsetning til en rekke forskjellige matretter. Bl. a iskrem, tartar, salater og grillmat.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl