Menemen
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tyrkisk eggerøre til helgefrokosten
Slik gjør du
Finhakk det hvite på vårløken og kutt de i tynne ringer.
Kutt paprikaen i ca. 1 cm store terninger.
Kutt ett kryss i bunnen av tomatene. Kok opp litt vann i en kjele. Når vannet koker tar du det vekk fra platen. Legg i tomatene, la de ligge ca. 30 sekunder før du flytter dem over i en bolle med kaldt vann. Fjern så skinnet fra tomatene, og kutt de i terninger.
Varm en stor stekepanne til medium varme. Tilsett så paprikaen og la steke til de har blitt myke. Tilsett vårløken og stek videre et par minutter.
Ha i tomatene og litt finhakket bladpersille, og smak til med salt og pepper.
Visp sammen eggene i en bolle.
Skru ned varmen på stekeplaten og hell i de vispede eggene.
Rør i 4-5 minutter, eller til du har fått den konsistensen du ønsker.
Ta eggerøren fra platen og topp med persille og vårløk.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl