Menemen
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tyrkisk eggerøre til helgefrokosten
Slik gjør du
Finhakk det hvite på vårløken og kutt de i tynne ringer.
Kutt paprikaen i ca. 1 cm store terninger.
Kutt ett kryss i bunnen av tomatene. Kok opp litt vann i en kjele. Når vannet koker tar du det vekk fra platen. Legg i tomatene, la de ligge ca. 30 sekunder før du flytter dem over i en bolle med kaldt vann. Fjern så skinnet fra tomatene, og kutt de i terninger.
Varm en stor stekepanne til medium varme. Tilsett så paprikaen og la steke til de har blitt myke. Tilsett vårløken og stek videre et par minutter.
Ha i tomatene og litt finhakket bladpersille, og smak til med salt og pepper.
Visp sammen eggene i en bolle.
Skru ned varmen på stekeplaten og hell i de vispede eggene.
Rør i 4-5 minutter, eller til du har fått den konsistensen du ønsker.
Ta eggerøren fra platen og topp med persille og vårløk.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5