Pikekyss med lemoncurd
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pikekyss med sitronkrem

60 min | Herlig

Minipavlova med friske bær og mynte

Ingredienser

Sitronkrem:

6 stk
eggeplommer
100 g
sukker
2 stk
økologiske sitroner
125 g
smør

Pikekyss:

6 stk
eggehviter
3 dl
sukker
2 ts
hvitvinseddik

Topping:

100 g
friske bær
1 håndfull
mynte eller sitronmelisse

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minipavlova med friske bær og mynte

Slik gjør du

Sitronkrem:

Skill eggeplommer fra eggehviter og ta vare på eggehvitene til marengsen.

Pisk sammen eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele til det så vidt tykner, og blir litt kremaktig. Så blander du inn sitronsaft og revet sitronskall og setter kjelen på lav varme.

 

La det stå mens du hele tiden rører, ikke la det koke. Når det tykner tilsetter du smøret og rører om til det har smeltet. Avkjøl og hell over på rene glass, kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 uker. 

Pikekyss:

Forvarm ovnen til 150 grader.

 

Ha eggehvitene i en bolle og stivpisk dem. Tilsett hvitvinseddik.

 

Bland sammen sukker og maizena og tilsett litt om gangen. Når marengsen er blank og smidig fyller du marengsen i en sprøytepose. Om du ikke har det kan du bruke en vanlig frysepose/brødpose og klippe et lite hull.  Klem ut 16 små kaker fordelt over 2 brett.

Stek i 30-40 minutter og avkjøl på rist. 

Pynt minipavlova med sitronkrem, friske bær og topp gjerne med mynte eller sitronmelisse.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5