Pikekyss med sitronkrem
Ingredienser
Sitronkrem:
Pikekyss:
Topping:
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Minipavlova med friske bær og mynte
Slik gjør du
Sitronkrem:
Skill eggeplommer fra eggehviter og ta vare på eggehvitene til marengsen.
Pisk sammen eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele til det så vidt tykner, og blir litt kremaktig. Så blander du inn sitronsaft og revet sitronskall og setter kjelen på lav varme.
La det stå mens du hele tiden rører, ikke la det koke. Når det tykner tilsetter du smøret og rører om til det har smeltet. Avkjøl og hell over på rene glass, kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 uker.
Pikekyss:
Forvarm ovnen til 150 grader.
Ha eggehvitene i en bolle og stivpisk dem. Tilsett hvitvinseddik.
Bland sammen sukker og maizena og tilsett litt om gangen. Når marengsen er blank og smidig fyller du marengsen i en sprøytepose. Om du ikke har det kan du bruke en vanlig frysepose/brødpose og klippe et lite hull. Klem ut 16 små kaker fordelt over 2 brett.
Stek i 30-40 minutter og avkjøl på rist.
Pynt minipavlova med sitronkrem, friske bær og topp gjerne med mynte eller sitronmelisse.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl