Saltbakt kylling
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Saltbakt kylling med urter

120 min | Inspirerende

En spennende måte å lage helstekt kylling på, som garantert vil gi deg saftig kylling.

Ingredienser

Urteblanding

1 potte
persille
1 potte
kjørvel
1 potte
rosmarin
1 potte
timian
2 fedd
hvitløk
2 dl
olje

Stuffing

0.5 stk
brød
2 stk
eple
1 håndfull
persille
1 håndfull
kjørvel
1 håndfull
rosmarin
1 håndfull
timian
4 ss
smør

Saltdeig og kylling

1 del
hvetemel
1 del
vann
0.5 del
salt
1 stk
GÅRDSKLEKKET HEL Kylling

Sideretter

6 stk
gulrøtter
500 g
rosenkål

Saus

1 l
kremfløte
1 l
kyllingkraft
100 g
smør
2 stk
sjalottløk

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En spennende måte å lage helstekt kylling på, som garantert vil gi deg saftig kylling.

Slik gjør du

Urtepaste

Ha urter, hvitløk og olje i en blender å blend til en paste, pesto konsistens.

Saltdeig

Ha alle ingredienser i en bolle, like deler mel og vann. Kna til den har en fast konsistens, som ikke kleber seg fast i bollen. Pass på at den ikke er for løs, da vil den bare skli av kyllingen.

Stuffing

Riv opp brød og kutt opp urter og epler. Sauter epler og urter i smør og tilsett det opprevne brødet for å trekke opp det deilige smøret og urtene. Stuffing vil fungere som en svamp inne i kyllingen og trekke til seg masse god smak fra kyllingen under steking.

Saltbakt Kylling

Ta ut kyllingen tidlig på dagen så den får temperert seg før steking. Dette vil gi et bedre og jevnere resultat.

Smør inn kyllingen i urtepasten og fyll skroget med stuffingen. UNNGÅ SALT. Du skal pakke inn hele kyllingen i en saltdeig og det kan fort bli for mye salt.

Dekk så hele kyllingen med Saltdeig. Pass på at alle kriker og kroker er dekket. Og det er best om dette går fort, saltet vil begynne smelte ned rundt kyllingen og kan begynne skli av. Men om du har en god og fast deig så er det ikke noe problem.

Når kyllingen er dekket helt til så skal den i ovnen.

Bruk et termometer i ovnen, eller eksternt. Denne settes i låret på kyllingen, og settes til mellom 56*C-60*C. Når temperaturen når dette, vil du ta ut kyllingen for å la den hvile.

Ha ovnen forvarmet på 230*c . En god forvarmet ovn er viktig så saltdeigen får satt seg å karamellisert seg og ikke faller sammen.

Gi det 20 min på 230*C og senk så temperaturen til 200*C. La den stå på denne temperaturen til den når ønsket kjernetemperatur på 56*C-60*C.

Ta ut kyllingen og la den hvile i 30 minutter før du åpner saltdeigen.

Svartstekt Gulrot

Legg rene gulrøtter med skall i en stekepanne med nøytral olje. Sett på middels varme 5/10. La gulrøttene steke på alle sider til de er karamelliserte og svarte rundt hele seg. Dette vil ta litt tid. Når de er karamelliserte og nesten sorte kan du ha i en klatt med smør og skru av pannen, så er de ferdig.

Rosenkål

Kutt rosenkål i to, og vask dem i vann. La de tørke litt. Legg så i panne med en god klatt smør å la de sautere og småsteke til smøret blir karamellisert, og rosenkålen blir ferdig stekt. Smak til med salt.

Saus

Sauter finhakket sjalottløk i smør til den er kokt. Tilsett kraft og fløte, og reduser til 40% på lav varme. Smak til dette med salt, pepper og stekesmør fra alle grønnsaker du har tilberedt.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+

Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du gjøre dette ved å bruke mindre smør og olje. Eller invitere venner over på middag.