solgul plomme
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Skolebrød

90 min | Enkel

Nydelige skoleboller med vaniljekrem

Ingredienser

Skolebrød deig

550 g
hvetemel
175 g
sukker
10 g
salt
10 g
fersk kardemomme
25 g
fersk gjær
2 stk
egg
75 g
havregrøt
200 g
vann
200 g
meierismør

Vaniljekrem

5 dl
hel melk
4 stk
eggeplomme
100 g
sukker
35 g
maisenna
0.5 stk
vaniljestang

Glasur

2 dl
melis
2 ts
eggehvite
2 ts
vann
2 dl
kokosmasse

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Nydelige skoleboller med vaniljekrem

Slik gjør du

Skolebrød

Bland alle ingrediensene unntatt smør i en kjøkkenmaskin, elt eigen i ca 10min på sakte fart, tilsett så smøret i kalde terninger, miks til deigen blir smidig og glatt, ca 15-20 min på sakte fart.

La deigen heve i 60 min, form så deigen til boller på på 80-100gr og ha de på et stekebrett.

Hev til dobbelstørrelse, trykk ut en grop med god størrelse til eggekrem/vaniljekremen i midten av bollen og fyll i krem.

Hev så skolebollen til dobbel størrelse igjen.

Pensle bollene med egg og sett de inn i forvarmet ovn på 210 grader. Stek bollene i 12-15 minutter.

Avkjøl bollene på en rist.

Tips: Renner kremen ut under stek er muligens skolebollen din ikke hevet lenge nok!

Vaniljekrem

Varm opp melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele til rett under kokepunktet.

Bland eggeplommer med melk og maizena.

Hell den varme melkeblandingen gradvis over eggeblandingen.

Hell hele blandingen tilbake i kjelen og kok til ønsket tykkelse.

Glasur

Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt.

Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann.

Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5