Ekte bakeglede med

Nils olav heggdalsvik

Vi har vært på besøk hos mesterbaker Nils Olav Heggdalsvik, en baker med ekte kjærlighet for faget. Han sitter med en enorm kunnskap om både brød og boller. Nils startet bakeriet Kveitemjøl, og her er han opptatt av å bruke norske, kortreiste råvarer av høy kvalitet. Noe som gjør baksten hans fantastisk smakfull og ikke minst vakker å se på.

Har du lyst til å utforske dine egne bakeferdigheter? Her har vi tre fantastisk gode oppskrifter som Nils har satt sammen for oss. Nå kan du lære hvordan du lager saftige skoleboller, sprø wienerbrød og søte brioche boller. Kjenn lukten av bakst på kjøkkenet og overrask noen du er glad i med deilige hjemmelagde boller!

Skolebrød Wienerbrød Brioche boller

Enkle, luftige og søte

Brioche boller

Hvem kan vel motstå lukten av nystekte lunkne boller? Disse luftige og søte brioche bollene er noe helt for seg selv. Brioche lages med mye egg og smør, som gjør bollene ekstra saftige og smakfulle. Server og imponer kveldens gjester, og om du skal kose deg litt ekstra morgenen etter, er disse bollene nydelige som frokostboller med et godt pålegg. Ekte fransk bakeglede for store og små!

Se oppskriften på boller her

Uimotståelig lekre og saftige

Wienerbrød

Liker du en utfordring på kjøkkenet? Disse lekre wienerbrødene krever litt tid og tålmodighet, men sluttresultatet gir deg et fantastisk bakverk som vil imponere de fleste. Kombinasjonen av sprø skorpe og fløyelsmyk, luftig kjerne slår sjelden feil. Selve prosessen av å brette wienerbrød er en morsom og annerledes måte å forberede bakverket på. Lag ditt eget bakeri hjemme med denne spennende oppskriften fra Nils.

Se oppskriften på wienerbrød her

SOLGUL PLOMME

Alle eggene i denne pakningen kommer fra frilandshøner.

Frilands betyr at hønene har tilgang til uteareal. Hønene har det like bra som de hønene som går inne, men de har tilgang til uteareal når været tillater det. De har også krav om grovfôr og miljøberikelse. Alle våre frilandshøner får et spesialfôr som gjør at plommefargen blir ekstra gul og delikat.

Les mer om egg fra Den stolte hane her

Solgul og saftige

Skolebrød

Skolebrød eller skolebolle er en klassiker som aldri slår feil. Skap rom for å leke seg på kjøkkenet, og lag dine egne skolebrød med saftig solgul eggekrem og frisk kokos. Det er ikke vanskelig! Ta med bollene på overraskelsesbesøk til venner eller familie, og overraske med et ekte hjemmelaget skolebrød. Eller nyt dem helt selv hjemme i stua. Disse skolebrødene vil glede både store og små.

Se oppskriften på skolebrød her

Hjemmelaget

Vaniljekrem

Vaniljekrem smaker aller best når det er hjemmelaget. Med Solgul Plomme får du en ekstra gul og fin farge på kremen, som gjør det delikat og lekkert til kake eller bakverk. Vaniljekrem passer perfekt med bær som rips, bringebær og jordbær. Kremen har mange bruksområder og passer til alt fra boller, wienerbrød og kaker. En grunnleggende bakeoppskrift som alle må prøve.

Se oppskriften på vaniljekrem her

Eggene

Gode råvarer er et godt utgangspunkt for god bakeopplevelse. Rettene som Nils har laget for oss er laget med egg fra Solgul plomme.

Du finner Solgul plomme i Coop sine butikker