Hot Wings med paprikasaus og sprøstekt hvitløk
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Paprikasaus
Kutt opp grønnsakene og stek de i en form i ovnen til de blir myke. Kjør så grønnsakene i en blender med litt kremfløte. Vil du ha den litt tykkere kan du røre ut litt mel i creme fraiche og tilføre det under omrøring. La sausen koke i ca 5 min etter det.
Bakt hvitløk
Kutt enden av en hel hvitløk og dryss over litt olje. Pakk hvitløken inn i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 150 grader i 1-1,5 time eller til den er gylden og mør. Skrap så ut den moste hvitløken og tilsett i paprikasausen.
Sprøstek hvitløk
Kutt opp masse hvitløk i tynne skiver og stek i olje i en panne til de er gyldne og fine. Ha de så på et brett i ovnen på 100 grader i 30-40 minutter eller til de er blitt helt sprø.
Finsnitt vårløk og stek kylling red hot wings i airfryer eller ovn til de er sprø og fine.
Anrett med litt av den varme sausen over de sprøstekte vingene og dryss over finsnittet vårløk og sprøstekt hvitløk.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5