Eggs en meurette
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Porsjerte egg i rødvinssaus er en klassisk rett fra Bourgunde i Frankrike. En sikker vinner til søndagsbrunsjen.
Slik gjør du
Ha rødvin i en kasserolle og reduser til ca. 1/4.
Ha oksekraften i en kasserolle og reduser til ca. 1/4.
Bland oksekraft og rødvin sammen og reduser litt til. Bland 1 ss med maisenna med 2 ss vann og ha i blandingen. Smak til med salt.
Kutt bacon i terninger og stek det i en stekepanne. Når de er ferdig stekt, la de renne av seg på et tørkepapir.
Skrell sjalottløken og del den på langs. Bruk samme stekepanne du hadde bacon i. Legg i løken med snitt siden ned og stek til de begynner å bli brune. Snu løken og strø over sukker og la de steke i ca. 3 minutter til.
Sett på en kasserolle med vann, en klype salt og 1 ts. eddik.
Skjær tykke skiver av surdeigsbrødet og stek dem i smør i en stekepanne.
Knekk eggene i en liten skål, lag en virvelvind i vannet og slipp ett og ett egg ned i midten av vannet og la det trekke i 4-5 minutter, eggehviten skal stivne, men ikke plommen.
Monter på en tallerken brødskiver med bacon og et egg på hver av skivene. Topp med rødvinssausen og server umiddelbart.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl