sriracha-majo
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Hjemmelaget majones;
Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser eller stavmikser er også supert å bruke. Sørg for at alle ingrediensene har samme temperatur (kjøleskap- eller romtemperatur), og vær tålmodig og forsiktig når du begynner å spe med olje. Etter hvert, når du ser at du har en god emulsjon, kan du spe raskere.
Rør eggeplommer med Dijo, spe inn olje litt etter litt. Start med å røre inn oljen med en visp, deretter kan du øke til å piske inn oljen. Volumet av en teskje av gangen er nok i begynnelsen. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Du kan redde majonesen ved å tilsette litt vann før du fortsetter å spe, eller la være å tilsette resten av oljen. Ferdig majones skal være så tykk at den holder fasongen
Smak til majonesen med 3-5 ss Sriracha saus ( eller så sterk du vil ha den), klem så saften fra en ½-1 sitron over, ha i litt salt på slutten.
Server dippen med ditt favoritt Snack King produkt!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5