Måling av klimaavtrykk

CARBON TRUST – EN UAVHENGIG TROVERDIG PARTNER

Det er ulike metoder for å måle klimaavtrykk, og tilnærmingen til Carbon Trust og Den Stolte Hane er at hele livsløpet skal med. I alt har 106 av våre produkter på det norske markedet blitt vurdert. Dette betyr at det som kreves for å lage fôr, helt ut til tilberedningsprosessen hjemme hos deg er inkludert. Selv om produksjonen av kylling foregår på samme måte, er ikke avtrykket likt for alle produkter. Hvordan produktet tilberedes, og hvilken del av fuglen som benyttes vil spille en rolle.

For å gjøre det enkelt for deg, har vi designet ulike figurer med klimaavtrykket tydelig ved siden av. Sann skal vi gjøre det lett for deg å velge det som passer deg – kanskje er en første fase å bli kjent med Co2 utslippene? 

oM cARBON tRUST

Carbon Trust ble grunnlagt i 2001 av den britiske regjeringen med formål å drive dekarbonisering for bedrifter, myndigheter og finansinstitusjoner.

I 2007 var Carbon Trust først i verden med lansering av klimamerke for måling av karbonfotavtrykk, og lanserte samtidig verdens første sertifisering klimaavtrykk med offentlig standard. Siden den gang er standarden både bygget ut, og lansert i en rekke land utover Storbritannia.

Carbon Trust jobber i dag aktivt for å bidra til å finne løsninger på klimakrisen, og støtte bedrifter, slik som Den Stolte Hane, på veien mot NetZero