Den Stolte Hane

Den Stolte Hane

stolt norsk produsent av kylling og egg

Les mer om oss

Vår visjon

ET VALG FOR FREMTIDEN

Noen valg er viktigere enn andre.
Som en av Norges største kyllingprodusenter, kan valgene vi tar utgjøre store forskjeller. Derfor var det ikke vanskelig for oss å ta valget om å bli mer bærekraftige i produksjonen vår.
Vi er stolte over at vi allerede har vært flinke til å implementere bærekraftige tiltak, både
for å øke trivselen hos dyra og for å etterlate oss et mindre fotavtrykk på kloden vår. Men nå er ikke tiden for å lene seg tilbake og være fornøyde, for vi vet at vi kan bli bedre.
Norsk Landbruk har som mål å halvere utslippene sine innen 2030, og vi kan ikke være noe dårligere. Vi er nødt til å ta ansvar, og vi vet at dere forventer det. Den Stolte Hane skal være kjent som kyllingprodusenten fra Jæren som setter miljøet i fokus, som tilfredsstiller dyras adferdsbehov på en god måte, og som tar i bruk ny teknologi og forskning for å oppnå disse målene. Vi vil bidra til en bærekraftig fremtid.

Både for kloden, dyra og for deg.

Å utfordre ligger i vår natur

Fra ville, vakre og stormfulle Jæren

Les mer her

den stolte hane skal være

et godt valg

for

KLODEN

Vi skal være kyllingleverandøren som setter klima i høysete.

Kylling produsert i Norge har i dag et lavt klimaavtrykk. Kylling er mindre ressurskrevende i forhold til fôr, og i Norge er 80% av fôret til kyllingproduksjon frasortert matkorn som ellers ville vært matavfall.

Kylling opptar et lite landareal, er effektivt i forhold til vannforbruk og energi.

Vi skal utfordre alle ledd i vår produksjon for å nå norsk landbruks klimamål 5 år tidligere enn målsatt for landbruket.

Vi skal redusere energiforbruk både i vårt produksjonsanlegg og ute på våre gårder.

Vi skal kun bruke grønn energi, vi skal utfordre transportleddet, og vi skal kun ha resirkulerbar emballasje.

Vi skal ikke ha avfall fra vår produksjon. Våre fabrikker er i dag miljøsertifisert med miljøfyrtårn – og det skal de være også i fremtiden.

DYRA

Vi skal være kyllingleverandøren som har DYRAs interesser som vår viktigste oppgave.

Vi skal bruke vår kompetanse til å bidra til å løfte dyrevelferd, slik vi gjorde som første kyllingprodusent i Norge som innførte aktive berikelser i alle kyllinghus i 2017, for å fremme de naturlige adferdsbehovene til kyllingen. Vi kaller derfor våre gårder for aktive gårder.

I 2019 startet vi med klekking av kylling på våre Gårdsklekket-gårder. Vi har aldri brukt antibiotika i vår produksjon, og vi har en absolutt nullvisjon for bruk av både antibiotika, GMO og vekstfremmere. Fordi vi vet at både vi og dyra våre har det best sånn.

Vi deltar i forskningsprosjekter og ønsker alltid at våre dyrevelferdstiltak skal være basert på dokumenterte studer, der kyllingens naturlige behov blir best mulig tilfredsstilt.

DEG

Vi skal være kyllingleverandøren som gjør det enkelt for DEG å spise trygt, sunt og godt. 

Vi skal alltid ta dine behov som grunnlag for hvilke kyllingprodukter vi utvikler – og mener kylling burde få en enda større naturlig del på norske tallerkener.

Vi skal alltid ha lavt saltinnhold, som vi har forpliktet oss til i saltparnterskapet. Vi skal aldri bruke skadelige tilsetningsstoffer, og vi skal alltid være 100% transparente ifht hvorledes vi fremstiller våre produkter. Dette kan du også se i vår clean label policy.

Vi skal hjelpe deg å velge trygt og sunt og du som forbruker skal være trygg på at vi er en ansvarlig leverandør

En fantastisk, naturlig råvare med mye protein og lite fett er et godt utgangspunkt for å ta frem både gode produkter og inspirerende oppskrifter.

Og ikke minst. Vi skal verne om, utvikle og sette våre ansattes behov i høysete- slik at våre ansatte stolt kan være stolte av å ha Den Stolte Hane som arbeidsgiver. Les mer om arbeidsforhold og utvikling

sunt, smakfult og klimavennlig

Fremtidens Matproduksjon

Les mer her

våre produktSERIER

godt og næringsrikt

Både kylling og egg er gode kilder til proteiner og vitaminer

Les mer her

la deg inspirere

Kylling er både sunt og næringsrikt. Under finner du deilig middagsinsprasjon.

hvordan lykkes med kylling?

Smakfull, saftig og god

Les våre beste tips til hvordan å lykkes med kylling her

Involver hele familien i middagslagingen!

Vi mener middagen både smaker bedre og er langt hyggeligere å spise når man har laget den sammen. Kanskje til og med barna kan diske opp middag til de voksne. Dette skaper både mestringsfølelse og bidrar til å utvikle smakshorisonten.

Vi slår et slag for å få barna inn på kjøkkenet!

Les mer om å slippe til barna på kjøkkenet

håper det smaker!