Crispy Chicken Bites med Harissa og Tahini-dressing
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Harissa – Grill paprika og chili til skinnet blir helt svart. Bruk gjerne en gassbrenner, eller bak de øverst i oven med grillfunksjon. Legg grønnsakene over i en bolle og trekk over plastfolie, la de ligge i 15 minutter før du drar av skinnet.
Kjør så paprika, chili, hakket hvitløk, ristet spisskummen og korianderfrø med litt olivenolje i en blender eller med stavmikser til du får en tykk saus. Her kan du tilsette olje til du får den tykkelsen du ønsker. Denne sausen kan du fint oppbevare på glass i kjøleskapet, ha i såfall litt ekstra olje over før du har på lokket.
Harissa’n kan varmes lett i en kjele, rør gjerne inn mer olje til ønsket tykkelse. Serveres lun.
Tahini – Rist sesamfrø i en tørr panne til de er gyldne og fine, ha så i litt salt og mos dette sammen med olivenolje i en morter til ønsket konsistens.
Bland inn den ferdige tahini sausen med en naturell yoghurt og smak til med ferskpresset sitronsaft. Tilsett også gjerne litt revet sitron zest (skall).
Kutt snack-agurken i 1,5-2 cm store biter, ha over litt flaksalt og press saften fra en halv sitron. La det marineres noen minutter før du serverer.
Sprøstek Chicken bites i en varm panne med litt olje, ha i en liten klatt med smør helt mot slutten og la det bli nøttebrunt, salt etter eget ønske.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5