Crispy Chicken Bites med Harissa og Tahini-dressing
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Crispy Chicken Bites med Harissa og Tahini-dressing

min |

Ingredienser

400 g
Kylling Crispy Bites
250 g
Snack-agurk
150 g
Sesamfrø
2 stk
Paprika, rød
3 stk
Chili, rød
5 fedd
Hvitløk
1 ts
Spisskummen
1 ts
Korianderfrø
3.5 dl
Olivenolje
salt, flak
1 dl
Yoghurt, naturell
1 stk
Sitron
30 g
Smør
Solsikkeolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Harissa – Grill paprika og chili til skinnet blir helt svart. Bruk gjerne en gassbrenner, eller bak de øverst i oven med grillfunksjon. Legg grønnsakene over i en bolle og trekk over plastfolie, la de ligge i 15 minutter før du drar av skinnet.

Kjør så paprika, chili, hakket hvitløk, ristet spisskummen og korianderfrø med litt olivenolje i en blender eller med stavmikser til du får en tykk saus. Her kan du tilsette olje til du får den tykkelsen du ønsker. Denne sausen kan du fint oppbevare på glass i kjøleskapet, ha i såfall litt ekstra olje over før du har på lokket.

Harissa’n kan varmes lett i en kjele, rør gjerne inn mer olje til ønsket tykkelse. Serveres lun.

Tahini – Rist sesamfrø i en tørr panne til de er gyldne og fine, ha så i litt salt og mos dette sammen med olivenolje i en morter til ønsket konsistens.
Bland inn den ferdige tahini sausen med en naturell yoghurt og smak til med ferskpresset sitronsaft. Tilsett også gjerne litt revet sitron zest (skall).

Kutt snack-agurken i 1,5-2 cm store biter, ha over litt flaksalt og press saften fra en halv sitron. La det marineres noen minutter før du serverer.

Sprøstek Chicken bites i en varm panne med litt olje, ha i en liten klatt med smør helt mot slutten og la det bli nøttebrunt, salt etter eget ønske.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5